Tips fra Stig Inge Bjørnebye

fra Stig Inge Bjørnebye  (27.3.2006)

Mange gutter og jenter ser fram til en ny fotballsesong. Her kan dere få noen tips av Stig Inge Bjørnebye.

Hva bør man som spiller legge vekt på i barnefotballen?
Allsidig lek. Det skal være lystbetont aktivitet. Lek mye individuelt med ball, og ikke fokuser for mye på lag, det kommer senere. Mye fysisk aktivitet, aktivitet som du synes det er artig å drive med. Det er viktig at forholdene blir lagt til rette for at barn og unge skal få utfolde seg. Holdninger og verdier er også viktig, det at alle i et lag har en verdi, alle har en rolle i et lagspill.

Hvor ofte bør man trene?
Sett at du spiller organisert fotball bør du være med på alle treningene sammen med laget ditt. Etter treningene så er det å spille fotball i gatene, på løkkene eller skolen, så ofte som mulig. Heller med ball under armen, enn en pc.

Hva slags øvelser?
Du bør være mye i kontakt med ballen, gjøre øvelser med mange repetisjoner. Holde på med det man synes er gøy. Få repetisjoner, mye venting og lite kontakt med ballen gjør at du kan synes det blir kjedelig. Ved å holde på med det du synes er gøy, og det du får til, kommer det gjerne en del andre ting automatisk.

Hva skal til for å bli en god fotballspiller?
Hard jobbing og mye lek. Du må verdsette spillet fotball som ung. Mye aktivitet, å holde fokus på det du driver med, og være flink til treningsarbeid. Hard jobbing er det aller viktigste. Man har litt ulike forutsetninger for å bli en god fotballspiller. Jeg er et godt eksempel på at man kan nå langt med knallhard jobbing.

Hva kreves av innstilling for å utvikle seg som fotballspiller?
Du må gjennomføre det du har bestemt deg for å gjøre. Være konsekvent og flink til å trene. Tren mye. Øvelse gjør mester. Oppsøk et miljø som gir deg de utfordringene du trenger for å utvikle deg nok. Det skal være nok utfordringer, men utfordringene må heller ikke være for store.

Til sist vil jeg ønske dere lykke til med fotballen. Ha en lærerik og utfordrende fotballskole.
Det viktigste er at du har det gøy og at du passer på både med- og motspillere! Fair Play!

 

Section: